Poprzedni temat «» Następny temat
Jakie zimówki do Octavi ?
Autor Wiadomość
otrong 

Wysłany: 2008-10-21, 21:03   Jakie zimówki do Octavi ?

Witam,
Po zeszłorocznym wypadku w tym roku postanowiłem kupić zimówki. Wpadłem zeszłej zimy w poślizg i rozbiłem samochód. Teraz mam Octavię i nie chcę jej rozbić. Dlatego rozglądam się za oponami na zimę. Mam takie 3 typy producentów i nie wiem którego wybrać: Dębica, Goodyear czy Michelin. Michelin ma dość drogie opony przez co jest ostatecznością. Rewelacyjnie wyglądają zimówki Goodyeara (jakość i cena) ale z kolei Dębica jest najtańsza z tej trójki. Czy możecie coś poradzić? Czy mieliście styczność z tymi oponami?
Postaw piwo autorowi tego posta

adik__adik

Wysłany: 2008-10-25, 21:26   

nie kupuj debicy i nie kieruj sie najtanszymi oponami mielismy porownanie w naszym punciaku byly opony letnie continentala za 240zl sztuka i u wujka tez w punice kola o cal mniejsze z tanimi zimowkami chyba za 120zl sztuka czy 140 i roznicy prawie nie bylo a i mowil ze zdazylo mu sie ze go czasami obrocilo i letnie tez kupil tanie i soknczylo sie na tym ze rozwalil auto bo tak go wyobracalo na drodze
Goodyear i Michelin to dobry wybor moze i sa drogie ale pewne nie warto na oponach oszczedzac pogladaj na stronie opony.com tam bodajze sa wypowiedzi uzytkownikow

otrong 

Wysłany: 2008-10-26, 14:55   

Mówisz adik_adik, że te Dębice są aż takie słabe? Myślałem, że są całkiem niezłe, no lae mogłem się mylić :)
Skorzystałem z poleconego przez Ciebie sklepy i zaintrygowała mnie ta opona Jest to opona w moim rozmiarze no i w sumie cena jest spora ale jeszcze do przeżycia :D Co o niej sądzicie? Może ktoś miał z nią do czynienia?

robinson 

Wysłany: 2008-10-26, 22:13   

Ja jeżdżę na tych Goodyearach :) Świetnie sprawdzają się na mokrej i śliskiej nawierzchni. Ja je polecam. Przejechałem na nich już ponad 5tyś km i nie miałem żadnych niespodzianek na drodze :)

adik__adik

Wysłany: 2008-10-29, 15:39   

wedlug opin na stronie sa to bardzo dobre zimowki no ale radze sie pospieszyc z zakupem bo jak spadnie pierwszy snieg to moze byc nie ciekawie

Odpowiedz do tematu