Wysłany: 2007-11-28, 23:16 Kiedy mogę najszybciej wyrobić prawo jazdy na ciężarówkę.
Hej,
chciałabym zostać kierowcą ciężarówki. Tydzień temu miałam 18 urodziny. Właśnie wyrabiam prawo jazdy na samochód osobowy. Fascynuję się motoryzacją. Chciałabym zostac zawodowym kierowcą. Bardzo chcę jak najszybciej wyrobić uprawnienia na samochód ciężarowy. Wiem, że od zdania na prawo jazdy na samochód osobowy, trzeba będzie trochę poczekać, ale nic więcej.
Proszę powiedzieć, co mówią na ten temat przepisy.
Z góry dziękuję
Ewelina
prawdopodobnie po wyrobieniu prawa jazdy na B , musisz odczekać koło rok albo 2
Wysłany: 2007-11-30, 23:13
ewelina, na auta do 3,tony można jeżdzić z prawkiem na osobówkę, prawo jażdy na samochody cięząrowe powyżej 3,5 tony coś można robić chyba 19 z materiałami niebezpiecznymi i przewóz ludzi od 21 lat tyle że to nie jest tak proste jak zdanie zwykłego prawka
Kiko ma rację,po zrobieniu B musisz odczekać chyba rok albo dwa.Chyba,ze jesteś w wojsku to mozesz zrobić na każdę,nawet na traktor <lol>i to bez czekania
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum