Golfa Variant RaVe 270 zaprezentowano podczas tegorocznych targów tuningowych w Essen. To niecodzienny egzemplarz. Najmocniejsze wersje Golfa - GTI i R32 - to hatchbacki. Golf Variant RaVe 270 nie dość, że ma silnik 2,0 TFSI wzmocniony do 270 KM, to jeszcze wyposażono go w stały napęd 4x4. Oznacza to, że oba sportowe, ale seryjne, Golfy będą miały z nim spory problem, także jeśli chodzi o ekonomiczność jazdy, bowiem Variant RaVe 270 z napędem 4Motion spala średnio 9,1 l na 100 km.
Dodatkowo RaVe 270 wyposażono w zestaw audio zajmujący sporą część bagażnika. 13-głośnikowy i 1400-watowy system nagłaśniający jest chyba lekką przesadą i na co dzień może być uciążliwy, jednak skoro jest to show car, to zrozumiałe, że musi się prezentować jak najlepiej.
Całość uzupełniana jest przez specjalny body kit, niebieski lakier, cztery końcówki układu wydechowego, pakiet spojlerów i 19-calowe chromowane felgi. Tak nie wyglądają ani seryjne Volkswageny, ani nawet te wzmocnione. Tym większym zaskoczeniem jest to, że RaVe 207 na targi w Essen został przygotowany właśnie przez dział Volkswagena zajmujący się tuningiem.
z przodu mi sie nie podoba ten zderzak przedni jest brzydki ale reszta fajnie sie prezentuje moze tyl przypomina mi jeszcze troche bmw albo jakis inny samochod tylko nie wiem jaki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum